På arbejdsrefugie i bjergene – nord for Barcelona

Af 8. juni 2018Nyheder

På arbejdsrefugie i bjergene – nord for Barcelona

I oktober 2017 så jeg et opslag på nettet ” Arbejdsrejse for iværksættere”, og det fangede min interesse!

Jeg havde netop besluttet mig for at blive selvstændig illustrator fra januar 2018, og jeg havde lovet mig selv, at dette skulle blive året, hvor jeg blev modig, afprøvede grænser og turde gå hele vejen! Derfor tog det mig ikke lang tid at ansøge om en plads på turen i maj på trods af, at jeg ikke var helt klar over, hvad det egentlig handlede om.

Jeg var så heldig at få en plads på holdet, og det skulle hurtigt vise sig at være den BEDSTE gave til mig selv!

Jeg er netop kommet hjem fra rejsen, og dette eventyr  har i den grad sat spor og bliver en rejse, jeg aldrig vil glemme.

Jeg kan ligeså godt sige det højt: Jeg er bange for at blive væk! Ja, altså…sådan rigtig væk…ude i den store verden…. Jeg er ikke vant til at rejse alene, har aldrig fløjet afsted for at skulle klare mig selv og finde vej – den rigtige vej vel og mærke, – uden at være mindst to.

Så for mig begyndte eventyret allerede hjemmefra med at gøre mig klar til at tro på, at det kunne jeg godt! – og gu’ kunne jeg da så!

Jeg fandt min vej,; mødtes med de andre deltagere, og før jeg fik set mig om, sad jeg placeret i en shuttle taxa med de sødeste mennesker omkring mig på vej op i bjergene nord for Barcelona.

To timer senere åbenbarede sig for mine øjne det smukkeste lille paradis…Stedet hvor jeg skulle bo og arbejde den næste uge. En gammelt hus fra 1800-tallet, hvidkalket, enkelt og smukt, som var det taget ud af et virkeligt eventyr. Huset lå med udsigt ud over bjerge og dale, hvide heste løb imod os, da vi steg ud af bilerne; (og det er ikke løgn!), solen skinnede, og jeg kunne allerede nu mærke en snigende lykkefølelse banke på.

De næste 7 dage kom til at bestå af en vild blanding af ….fordybelse i egne arbejdsopgaver som for mit vedkommende var at lukke en tegnefilm og færdiggøre et logo; møde 14 andre fantastisk søde og super dygtige iværksættere og lære dem at kende, at netværke, lave walk and talks, spise gourmetmad, løbe rundt i bjergene om morgenen, se solen stå op med søvn i øjenkrogene, bade i den lækre pool med den mest bjergtagende udsigt, få indsigt i at drive virksomhed, få forståelse for det svære og det meningsfulde, skabe metaforer for lykke, – smide den dårlige energi væk og bringe det gode og stærke med hjem….

Som nystartet selvstændig med egen tegnestue har jeg meget at lære. Jeg kommer fra den pædagogiske verden og kan begå mig der, men jeg har ingen erfaring med business-verdenen, og der er SÅ mange nye veje at gå….Min læringskurve er stejl, og jeg lærer, mens jeg går fremad…naivt – måske, – men det er sådan jeg er.

Og mit nye stærke mantra, som jeg lærte på rejsen og som jeg har taget til mig, gentager jeg igen og igen:

”Det skal nok gå, – og hvis ikke det går, så går det jo alligevel”