Forfatter Alice Darville 

Illustration til "Er der matematik i en tegneplade?" tegnet for Alice Darville og Christina Voigt på Forlaget Dafolo af Tegnestuen helleforhelle.dk

Helle har været illustrator på bogen: ”Er der matematik i en perleplade”, som jeg har skrevet sammen med Christina Voigt, og udgivet på forlaget Dafolo. Helle fangede fra starten de tanker, som vi havde, og transformerede dem til de skønneste tegninger, der understøtter tekstens indhold. Det var en stor fornøjelse at samarbejde med Helle, da hun er rigtig god til at lytte og kommer med egne inputs og forslag og i det hele taget er interesseret i at skabe det allerbedste resultat.

Jeg er ikke i tvivl om, at Helles tegninger også var medvirkende til, at bogen blev månedens bog i Gyldendals Pædagogiske bogklub i december måned (2019). Helles humør og entusiasme er utrolig smittende og giver ekstra energi til samarbejdet.  Jeg håber, at hun vil tegne til min næste udgivelse. Jeg kan på det varmeste anbefale Helle – både som illustrator og som samarbejdspartner.

Bedste hilsner Alice Darville; forfatter, pædagogiske konsulent; CEO i BedstSammen

Bjørneyoga 

Bjørneyoga ved Lea Bresson har fået tegnet fine yogastillinger for børn af Tegnestuen helleforhelle.dk

Jeg har et lille børneyogastudio, der hedder Bjørneyoga.  Udover min fysiske børneyogaundervisning, tager jeg ud til daginstitutioner og skoler og underviser personalet i at lave børneyoga med deres børn og elever. i den forbindelse har jeg lavet forskellige lektionsplaner og spil, der skal bruges i en yogaklasse. Jeg ledte  efter en illustrator der kunne hjælpe mig med at lave tegningerne til dette materiale. Jeg blev anbefalet Helle fra helleforhelle, jeg kiggede lidt på hendes tegninger og kunne med det samme se, at hendes tegninger ville passe perfekt ind i mit bjørneyogaunivers.
Helle har været fantastisk til at fange hvad jeg gerne ville have. Hvis jeg havde et par ændringer fiksede hun det med samme. Helle har været mig en kæmpe hjælp udi det tekniske med hvordan billederne kunne passe med min tekst i materialet. Undervejs kom Helle gerne med gode idéer til hvordan hun så tegningerne brug sammen med min idé, så der kom en rød tråd  igennem arbejdet hun har lavet til mig. Og altid var det dybt respektfuldt for min idé og mit arbejde. Jeg føler mig meget tryg og set i mine ønsker og glæder mig til meget mere samarbejde.
Varme hilsner Bjørneyoga ved Lea Bresson

UCN act2learn

Frise af FGU lavet for Act2Learn af Tegnestuen helleforhelleUCN act2learn har brugt Helle til at udarbejde en stor frise, henvendt til elever, forældre og lærere indenfor FGU.

Helle har mødt os med super dejlig energi, været nysgerrig og stillet rigtig gode spørgsmål til os i forbindelse med opgaven. Helle er fantastisk til at fornemme, hvor vi vil hen, og hvilket udtryk vi har brug for. Vores samarbejde med Helle har gjort os skarpere på at formulere os om noget komplekst. Det aller bedste er reaktionerne fra dem, der i næste række skal have glæde af frisen. Sådan siger nogle af lærerne:

  • Sådan! Nu ser jeg tydeligt, hvad jeg er en del af!
  • Fedt overblik over FGU-forløb.
  • Mega godt at pege og tale ud fra – lettere at skabe fælles samtalegrundlag.
  • Det er jo os alle, der bliver glade for at se på den frise.
  • Hvor er det vigtigt at visualisere tingene.
  • Den bliver eleverne også glade for.

 

Støvring Gymnasium afholder seminar for elevråd, og denne proces faciliteres grafisk af Tegnestuen helleforhelleStøvring Gymnasium

Støvring Gymnasium har et stort og meget aktivt elevråd på 36 personer. Hvert 2. år lægger elevrådet handleplaner to år frem, og her beslutter eleverne, hvad der skal prioriteres og sættes i gang. Igen i januar 2020 blev der afholdt et seminar, som Helle Schütten Johansen tog ledelsen af. Helle er særdeles dygtig til at styre processen gennem visioner og debatter frem til 2 årig handleplan. Det fantastiske er, at både proces og beslutninger bliver tegnet, så både proces og beslutninger visuelt kan præsenteres for alle gymnasiets 500 elever efterfølgende. En kæmpestor tegnet plakat med handleplaner 2020 – 2022 hænger nu på gymnasiet. Den er både et referat fra seminaret og en daglig påmindelse om, hvad vi har aftalt at sætte i gang.Vi er på Støvring Gymnasium særdeles glade for hele forløbet, undervejs styret med Helles glade humør, fantastiske tegninger og sikre konklusioner.

Rektor Jens Nielsen, Støvring Gymnasium

 

Illustration udarbejdet for Skoleforvaltningen, Aalborg Kommune tegnet af Tegnestuen helleforhelle

Skoleforvaltningen, Aalborg Kommune

Helle kan illustrere alt! Fra de luftige ikke-veldefinerede tanker til større stringente processer. Hendes arbejdsproces er samtidig med til at kvalificere vores eget arbejde, da hendes illustrationer kalder på at man bliver konkret og spids på, om man mener det, man siger, når tanke bliver omsat til streg. Helle er fantastisk at arbejde sammen med. Åben og positiv, ihærdig og fleksibel. Hun afleverer gennemarbejdede produkter af høj kvalitet. Vi takker for et forsat godt samarbejde.

Louise Langbo Meyer, Skoleforvaltningen, Aalborg Kommune

 

Balder og hele Farveladen er en sangbog med fortælling og bevægelse skrevet af Tine Mynster og gennemillustreret af Tegnestuen helleforhelle

Forfatter og komponist Tine Mynster

At samarbejde med Helle er umådelig ukompliceret! Helles professionalisme mærkes fra første samtale, og det føles trygt og rart. “Balder og hele farveladen” er en sangbog hvor alt materiale var skrevet og færdigt, da Helle kom ind i processen. Alligevel lykkedes det hende at illustrere så der kom endnu mere liv i sangene. Tak for det og mine varmeste anbefalinger herfra.

Tine Mynster

 

Ordblinde er på kursus i grafisk facilitering, hvor de lærer at tegne, opbygge skabeloner og lave notat-teknik...sammen med Tegnestuen helleforhelle.

Klostermarksskolen, Aalborg

“Vi havde en fantastisk ordblindedag med Helle, hvor vi havde samlet 30 ordblinde elever fra 4. -9. klasse. Det åbnede mulighed for samtaler på tværs af årgangene, og det gav børnene mulighed for at se, at de ikke var de eneste, der var ordblinde. Helle lavede sjove øvelser, hvor mange børn var aktive samtidigt. Hun var god til at instruere børnene i at tegne, så alle gik stolte derfra. Helle har en dejlig energi der smitter, og hun brænder for det, hun formidler.”

Underviser på klostermarksskolen – Rikke Bundgaard

 

Elevrådet på Skive Gymnasium med Tegnestuen helleforhelle

Skive Gymnasium 

”Vores elevråd har de sidste par år haft svært ved at finde en klar retning for deres arbejde, og rådet har haft svært ved at komme med ideer til f.eks. aktiviteter og ændringer på skolen. Derfor valgte vi at lave en visionsdag med en ekstern konsulent, nemlig Helle – for at kickstarte en visionsproces. Efter visionsdagen er elevrådet fyr og flamme for at skabe en bedre skole og for at tage ejerskab til deres mange gode ideer. Jeg tror vi får en helt anden skole i tiden der kommer – og det startede alt sammen med visionsdagen.

Dagen – med Helle som facilitator – har haft lige præcis den effekt på elevrådet, som jeg håbede på (måske endda mere).”

Rektor på Skive Gymnasium – Lars Erik Nielsen

UCN Sygeplejerskeuddanelsen

Sygeplejerskeuddannelsen i Aalborg/Thisted og Hjørring har haft Helle til at udarbejde en illustration, der viser den bredde sygeplejerskeuddannelsen uddanner til.

I processen har vi mødtes med Helle flere gange, hvor hun har været meget lydhør for vores tanker og ideer. Helle har været god til at få os til at tænke i billeder og få os til at fortælle, så hun kunne forstå det, vi fortalte om sygeplejerskens virksomhedsområde, så det kunne omsættes til en illustration. Helle har været god til at fortælle om sine overvejelser, hvordan illustrationen i hovedtræk kunne komme til at se ud, og i slutfasen har Helle været meget lydhør overfor vores forskellige kommentarer til illustrationen.Vi har haft en rigtig god og inspirerende proces sammen med Helle. Vi er meget tilfredse med resultatet, og vi kan derfor kan varmt anbefale Helle.

Ingrid M. Sørensen, Lektor og cand.pæd., UCN Sygeplejerskeuddannelsen

HJÆLP - mit barn har fået entreprenørskab - materiale illustreret for Fonden for Entreprenørskab af Tegnestuen helleforhelle

Fonden for Entreprenørskab

”Helle har med hendes farverige og let forståelige streg lavet flotte illustrationer til to undervisningsmaterialer om kreativitet og entreprenørskab. Helleforhelle understøtter med sine illustrationer på flotteste vis teksten, således at budskabet bliver mere tydeligt. Helleforhelle har løst opgaven til perfektion”.

Projektleder Henrik Thise , Fonden for Entreprenørskab

Kaleidoscobet – Spild i Spil

helleforhelle er den helt rigtige samarbejdspartner, når du skal have formidlet komplekst stof. Med sin pen og enorme evne til at forstå og sætte sig ind i komplekst stof, formår Helle at konvertere 32 siders snak til en letforståelig og alligevel rummelig illustration af ellers svært beskrivelige processer.Helle har komplementeret vores arbejde med den helt rigtige forståelse, så netop dette samarbejde gjorde, at vi alligevel kom i mål, – endda på overraskende kort tid. Vi er dybt taknemmelige for samarbejdet, en kæmpe arbejdsbyrde mindre og desto mere forhåbningsfulde om, at vores projekt nu bliver set, hørt og forstået.

Varmeste anbefalinger herfra: Founder & Project manager: Susanne Holst Amstrup

Illustrationer udarbejdet for Autismecenter Nord_Bo af Tegnestuen helleforhelle

Autismecenter Nord-Bo

I Rådgivningsafdelingen på Autismecenter Nord-Bo yder vi bl.a.autismespecifik rådgivning til både pårørende, borgere og fagfolk. Som konsulent eller psykolog skal du kunne formidle viden om noget der kan være komplekst, på en letforståelig og anerkendende måde så modtageren kan omsætte det til egen situation.
Vi har, i samarbejde med Helle, fået udarbejdet et fantastisk brugbart materiale som visuelt underbygger vores rådgivning. Tegningerne illustrere de mange områder som autisme handler om, og gør det nemt for os at forklare og for modtageren at forstå. Heller har med stor forståelse ramt plet i at forstå vores behov og omsætte det til skønne tegninger. Tak, Helle.

UCN Innovation

Helle Schütten Johansen er en illustrator og innovatør i en klasse for sig!!!
Jeg har været MEGA heldig, at skabe mange projekter sammen med Helle i UCN-regi – Blandt andet: “Månedens innovative medarbejder”, som også kan findes på dette site…
Jeg kan give Helle mine allerbedste anbefalinger!! Hun har – udover evnen til at illustrere med en unik streg –  også evnen til at se virkeligheden med en kreativ brille.
Chefkonsulent Anni Stavnskær Pedersen

Forfatter og afdelingsleder Annette Møller

I maj 2018 udkom min bog; “Det er derfor..hvad forældre og andre bør vide om autisme”. Et af mine mål med bogen har været at formidle noget komplekst, sårbart og ofte svært forståeligt, på en respektfuld, anerkendende og letforståelig måde. Det mål er jeg stolt over at have indfriet, og jeg er meget tilfreds med resultatet. Helle har, ud fra mine ønsker og tanker bidraget til bogens opbygning med sine skønne, livsbekræftende og lette tegninger. Tegningerne binder bogens budskab sammen på visuel stærk måde”. Helle formåede uden problemer at fange de ønsker jeg havde og så få dem omsat i det udtryk som jeg er vild med”.
Annette Møller  Afdelingsleder i Rådgivningsafdelingen på Autismecenter Nord-Bo

Chef VIA Center for Undervisningsmidler – Søren Grosen

“Helle har tegnet nogle fine og klare visuelle referater fra vores personaledage. Det er godt gået, at Helle har sammenfattet de mange ord så klart i tegningerne.
Derudover har Helle tegnet 5 forskellige plakater, der hver især illustrerer vores ståsted nu og fremadrettet. Disse plakater bruger vi til at skabe dialog og refleksion over, hvor vi er på vej hen. Vi vil bruge dem til at understøtte vores videre arbejde.
Tak til Helle for hendes professionelle arbejde og hjælp.
Søren Grosen, Chef VIA Center for Undervisningsmidler